oda depo

by admin
0 comment

Oda Depo

Oda Depo Son yıllarda insanların eşyalarını depolama ihtiyaçları artmaya başlamıştır. Bu da depolama sektöründe farklı sistemlerin doğmasına neden olmuştur. Özellikle oda depolama sistemleri günümüzde insanlar tarafından en çok tercih edilen depolama yöntemlerinden bir tanesidir. İnsanların eşyalarını depolamak için birbirinden farklı nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenlere göre de ihtiyaçlarına uyacak olan en doğru depolama sistemini tercih etmeye çalışmaktadırlar. Tabii ki mühim olan sadece kendi ihtiyaçları ve buldukları depolama alanının eşyalarına uyan ölçüde olması değildir. Bunun yanı sıra depoların birden fazla özelliği bulunmaktadır. Müşteriler tarafından seçilmesini sağlayacak olan, aynı zamanda depo firmasının da müşterilerine sunması gereken birtakım hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetleri belirli kalite ölçüleri çerçevesinde, uluslararası standartlara bağlı kalarak sunması şarttır. Dolayısıyla insanlar eşyalarını depolamak istediklerinde sadece onları alıp bir noktaya bırakmamaktadır, bıraktıkları nokta eşyalarının güvenliğinden de sorumludur. Eşyaların herhangi bir şekilde zarar görmesine olanak sağlanmamalıdır, eşya depolama süreçleri birkaç günlüğüne olabilir birkaç ay da olabilir. Kimi depolama alanları daha da uzun süre hizmet verebilmektedir. Bu nedenle eşya depolama firması seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Güvenlik ve kurumsallık ilk dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Firmalar iyice araştırılarak ve mutlaka hizmet öncesi ziyaret edilerek seçilmelidir. Sonrasında bir takım kriterler göz önünde bulundurularak eşyaları en uygun oda depolama firmasına emanet etmek mümkündür. Günümüzde sıklıkla oda depolama tercih edilmektedir. Peki, oda depolama tam olarak nedir? Ne tarz hizmetler sunmaktadır?

Oda Sistemli Depolama

Oda sistemli depolama, depolama ve nakliye firmaları tarafından en çok hizmete sunulan sistemlerden biridir. Günümüzde özellikle daha az eşyanın kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ve farklı nedenlerden de dolayı insanlar oda sistemli depolamayı tercih etmektedir. Oda sistemli depolamalarda, farklı ölçülerde oda şeklinde şahsa özel alanlar bulunmaktadır. Tabii ki bu odaların tüm depolama alanlarında olduğu gibi belirli ölçüleri bulunmaktadır. Kişiler kendi istek ve ihtiyaçlarına göre, depolayacakları eşyaların ürünlerin çeşitliliğine büyüklüğüne göre bu alanları tercih edebilmektedir. Aynı zamanda bütçelerine uygun olanı da yine sıklıkla tercih edebilmekte, değiştirebilmektedir.

Bu odalar güvenlidir, eşyalar sigortalanmaktadır, aynı zamanda odaların anahtarları sadece müşteriye aittir. Dolayısıyla güvenlik açısından herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Neticede insanlar böyle alanlara eşyalarını bırakırken en çok endişe ettikleri konu eşyalarının güvenliğidir. Bu nedenle bu tarz alanlarda özellikle kurumsal firma olmasına dikkat edilirse mutlaka ürünlere herhangi bir sıkıntı gelmeden, bir sorun kaza yaşanmadan oda sistemli depolama ile kişinin anlaştığı süreç boyunca eşyalarının depolanması gerçekleştirilmektedir.

Oda Sistemli Eşya Depolama

Eşya depolamada farklı depo ölçüleri ve depolama sistemleri bulunmaktadır. Oda sistemli eşya depolamada küf tutmayan, nemden rutubetten uzak, sıcak ve soğuktan etkilenmeyen özel odalar hizmete sunulmaktadır. Bu alanların zemin açısından su geçirmemesine dikkat edilmektedir. 7/24 güvenlik sistemi sağlanmaktadır. Özellikle saklanması açısından belirli sıcaklık gibi veya belirli paketlenme gibi hassasiyete sahip eşyalar için uygun şartlar sağlanmaktadır. Dolayısıyla oda sistemli depolamada eşyaların başına hiçbir zarar gelmeden kişi eşyasını bırakıp alacağı güne kadar sıkıntısız bir şekilde eşyalarını bu alanda bırakabilir.

Odalama sisteminde pek çok kurumsal, profesyonel olarak çalışan firmalar ev mantığı ile de düşünebilmekte ve buna göre hizmet verebilmektedir. Tekli küçük odalar, 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde farklı mekan ölçülerine sahip oda depolama sistemleri bulunmaktadır. Eğer kişiler belirli süre için evlerindeki bütün eşyaları depolamak isterse buna uygun oda depolama sistemleri de bulunmaktadır. Kişilerin sadece belirli kişisel eşyalarını, ofis eşyalarını, eğer öğrencilerse kalacakları bir yurt veya alan bulana kadar eşyalarını tutacakları, barındıracakları bir alana ihtiyaçları varsa buna göre gereken depolama alanına sahip olabilirler.

Ücretlendirmeler depolamanın süresi ile depolanacak olan alanın büyüklüğü ile alakalıdır, değişebilir. Bu nedenle kişiler mutlaka ön görüşmelerde ne kadar süre için alanı kiralayacaklarını, ne kadar eşya barındıracaklarını, eşyaların herhangi bir özelliğinin, bakımının, özel bir durumunun olup olmadığını mutlaka firmaya bildirmesi gerekmektedir. Tabii ki böyle süreçlerde kişiler bazen hatalara düşebilmektedir. Bu nedenle de gerekli koşullarda eşyaların bir listesi, fotoğrafları firma yetkililerine bildirilmesi gerekebilir. Bu şekilde en doğru ölçeklerde ve bütçede oda sistemli depolamanın hizmete sunulmasına olanak sağlayacaktır.

You may also like

Leave a Comment