Piyano Taşıma

by admin
0 comment

Piyano Taşıma

Piyano taşıması, ülkemizde nakliyat hizmetlerinin yaygın olarak kullanılması rağmen nadir talep edilen bir hizmettir. İnsanların kişisel ya da kurumsal olarak her alanda nakliye sektörüne ihtiyacı olmaktadır. Ofis ya da ev taşıma, eşya depolama, parça eşya taşıttırma gibi tamamen ihtiyaca göre firmalar hizmet vermektedir. Elbette her firma her tür taşıma işlemini gerçekleştirememektedir. Bunun nedeni bazı nakliye türlerinin diğerlerine göre daha fazla profesyonellik ve farklı eğitimler gerektirmesidir. Aynı zamanda kurumsallıkta böyle durumlar ön plana çıkmaktadır. Değerli ve özen taşıyan nakliye türlerinden bir tanesi piyano taşıması hizmetidir. Piyano taşımak sanıldığı kadar basit bir işlem değildir. İnsanların aklına sadece ağırlığı gelse de bütünü ile titizlik isteyen bir işlemdir. Bu nedenle işi bilen, doğru planlamaları yapabilen, doğru araçları seçebilen firmalar devreye girmektedir.

Piyano taşıması hizmeti, işinde uzman nakliye firmaları tarafından rahatlıkla gerçekleştirilmektedir. Taşınan eşyanın büyüklüğünün, değerinin bilincinde olarak hizmet sunmak önemlidir. Evet, nakliye sektöründe her eşya önemlidir fakat piyano gibi, antikalar gibi eşyaların taşınırken daha dikkatli olunması şarttır. Eşyalar nakliye esnasında gerekli şekilde ambalajlanmakta, kolilenmektedir. Ne var ki, çok büyük eşyaların düzgün sarılması, korumaya alınması, bulunduğu merkezden çıkarılması, doğru büyüklükteki nakliye aracına yerleştirilmesi ayrıca bir dikkat gerektirmektedir.

Piyano Nakliyesi

Nakliyenin her alanında belirli zorluklar bulunmaktadır. Tabi ki bu zorlukların üzerinden de belirli prosedürlere uymak, kuralları titizlikle uygulamakla gelinmektedir. Her nakliyenin kendi taşınma sistemi ve süreci farklıdır. Piyano nakliyesi kolay gibi algılanabilse de ne yazık ki öyle değildir. İşinde uzman bir nakliye firması doğal olarak sürecin her aşamasında detaylı çalışacaktır. Piyano nakliyesi esnasında oluşabilecek en ufak hata, meydana gelebilecek en ufak kaza tek bir nakliyenin yani tüm sürecin ne yazık ki hasar almasına neden olacaktır. Maddi manevî her anlamda sıkıntı yaratacak olan bu durum özellikle kişisel bir nakliye olması durumunda manevî olarak daha fazla sorun oluşturacaktır. Bu nedenle hiçbir nakliyeye, özellikle de piyano gibi oldukça ağır, büyük, değerli ve hassas olan bir parçasına mutlaka dikkatli adımlarla yaklaşılmalıdır.

Piyano nakliyesi özellikle kişisel anlamda hassas bir süreç olabilir. Piyanonun antika olması, hediye olması, biriktirmiş olduğu anılar gibi hassas konular, müşterinin de nakliyeye daha detaylı yaklaşmasına neden olabilir. Fakat nakliye firmaları profesyonel firmalardır. Bu gibi durumlar ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Bu nedenle iki tarafın da böylesi hassas durumlarda iletişimini doğru kurması, istek ve ihtiyaçların doğru şekilde belirtilmesi önem taşımaktadır.

Piyano Taşıma Firması

Bir piyano taşıma firması nakliyesini titizlikle taşıyacak bir plan yapabilecek düzeydedir. Her nakliyenin firması farklı olabilmektedir. Bazı firmalar birden fazla çeşit nakliyenin taşımacılığını yapabilir. Kimi nakliye firmaları ise özel ürünlerin yalnızca taşımasını gerçekleştirmektedir. Bu bir piyano olabilir, değerli antikalar olabilir veya daha farklı daha kişisel tercih edilebilecek ürünlerin nakliyesi olabilir. Hangisi olursa olsun bir piyano taşıma firması mutlaka taşıdığı parçaya detaylı bir şekilde yaklaşmalıdır. Piyanolar oldukça büyük, ağır ve aynı zamanda da hassas parçalardır. Kimi piyanolar antika değerindedir. Uzun yıllardır maddi ve manevî olarak değerini sürdürmektedir. Kimi piyanolar çok değerli markaların ürünleridir. Dolayısıyla ister kişisel olsun ister kurumsal olsun bir piyanonun nakliyesi titizlikle hazırlanmış bir plan ile yürütülmesi gerekmektedir. Bu süreçte hem piyano sahibinin hem de piyano taşıma firmasının dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Bir piyano nakledileceği zaman parçanın sahibi eğer ürün bir antika ise, dünyaca tanınmış çok değerli bir markanın ürünü ise mutlaka bu piyanoya dair belgeleri firmaya göstermelidir. Bunun nedeni ekspertizin çıkartacağı değerlendirmeler ve plana yerleştirilecek olan poliçeler neticesinde piyanonun tam net değerinin belirlenmesi ve piyano sahibine sunulacak olan poliçelerin gerçekçi bir şekilde hazırlanmasını sağlamaktır. Çünkü her nakliye işleminde olduğu gibi kurumsal bir firma mutlaka bir piyanonun nakledilmesinde de sigorta poliçesini müşterisine sunacaktır. Ürün paketlenmeden önce piyano sahibi mutlaka ürününü gözden geçirmelidir. Firmaya, nakliye elemanlarına bildirilmesi gereken farklı bir bilgi var ise mutlaka bunları da bildirmelidir. Ürünle ilgili en ufak bir detay, demonte veya montaj edilmesini gerektiren bir durum var ise yine bunların da üzerinden firma ile birlikte geçilmesi gerekmektedir. Piyano sahibi kişinin ya da kurumun mutlaka araştırmış olduğu nakliye firmasının kurumsal olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Aklına takılan her türlü soruyu sormalı bir ön görüşme yapmalı, yüz yüze görüşmede gene mutlaka detayların üzerinden geçilmesi gerekmektedir.

Piyano taşıma firması mutlaka bir ekspertiz uzmanı ile çalışmaktadır. Ekspertiz uzmanının vermiş olduğu hizmet firma tarafından ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Piyanonun gerçek değeri, bakımı ve benzeri bilgileri ekspertiz tarafından değerlendirilmektedir, not alınmaktadır. Piyano nasıl bir ortam içerisinde bulunmakta, nasıl bir ortama götürülecektir, bir bahçeli evde yer alması ya da bir apartmanda yer alması piyanonun doğru şekilde nakliye aracına taşınmasını, yerleştirilmesini belirleyici noktalardan bir tanesidir. Buna göre eleman sayısı, buna göre bir asansörle taşıyıcı sisteme gerekip gerekmediği yine belirlenecektir.

Bir piyano taşıma firması dediğimiz gibi mutlaka kurumsal bir firma olmalıdır. Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınması gereken K-3 Yetki Belgesi’ne sahip olmalıdır. Bu belge bakanlık tarafından nakliye firmalarına ev veya ofis taşıma yetkinliğini kazandırmaktadır. Bir piyano taşıma firması çalıştırdığı ekibin profesyonelliğini hizmete sunmaktadır. Nakliye araç filosunun büyüklüğünü, kalitesini hizmete sunmaktadır. Piyanolar da antika eşyalar gibi özel şartlarda ve konumlarda korunmakta, saklanmaktadır. Bakımları yapılmaktadır. Dolayısıyla taşınacakları nakliye aracının içerisi de hem genişlik büyüklük anlamında hem de nemden rutubetten arınmış bir ortam olması açısından mutlaka piyanoya uygun bir şekilde olması gerekmektedir.

You may also like

Leave a Comment