sanat eseri taşıma

by admin
0 comment

Sanat Eseri Taşıma

Sanat eseri taşıma, taşınan ürünün alternatifinin ve telafisinin imkânsız olması sebebiyle kritik öneme sahip bir hizmettir. Taşımacılık sektöründe pek çok firma onlarca yıllardır hizmet vermektedir. Hepsi de müşteri memnuniyetinin önceliğinin farkındadır. Nakliye sektöründe her türlü eşya, parça taşınabilmektedir. Aynı zamanda firmalar eşya depolama hizmeti de sunmaktadır. Sonuç olarak, kaliteli, profesyonel ve özellikle kurumsal olan bir nakliye firması, taşımacılık sektöründe müşterisinin istek ve ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayabilmek adına uzun yıllardır çalışmaktadır. Sektörde çok farklı ihtiyaç karşılanırken bunlardan bir tanesi de sanat eseri taşıma olarak karşımıza çıkmaktadır. Her parçanın değeri ayrıdır. Her eşyada bir anı bulunmaktadır. Bu nedenle sanat eserlerinin taşınmasında da hem kişisel ve kurumsal olarak, hem de toplumsal olarak farklı değerler ve duygular açığa çıkmaktadır. Bu amaçla sanat eseri taşıma işinde olan bir nakliye firması, yaptığı işin sorumluluğunda hizmet vermektedir.

Günümüzde hem ülkemizde hem de tüm dünyada taşımacılık oldukça geniş ve yıllardır süregelen bir sektördür. Her geçen dönemde üzerine yenilikler katarak daha da büyüyen bir hizmet alanıdır. İnsanlar her an dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşınabilir, eşyasını naklettirmek isteyebilir, hediye gönderebilir ya da çok değerli bir parça satın alabilir. Hepsinde de işin içine mutlaka bir nakliye firması devreye girmektedir. Taşınılan parça ne kadar değerli ise firmanın da kalitesi de o kadar artmaktadır. Artmalıdır da. Her nakliye firması kaliteli bir parçanın nakliyesini ne yazık ki gerçekleştirememektedir. Parçaların sanat eseri olması, antika olması, piyano gibi çok değerli parçalar olması, hak ettiği şekilde de ulaştırılmasını gerektirmektedir. Bu tarz parçaların nakliyesinde işinde uzman kişiler çalışmaktadır. Eğer kişi ya da kurum, sanat eseri gibi değerli bir parçanın, kusursuz bir şekilde, tam vaktinde naklettirilmesini istiyor ise, kaliteli bir nakliye firması ile de iletişime geçmelidir. Müşterilerin aklına fiyatlandırma da elbette gelecektir, ancak bu gibi nakliyelerde her zaman kaliteden anlayan ve profesyonelce hizmet veren firmalar öncelik alınmalıdır.

Sanat Eseri Taşımacılığı

Nakliye sektöründe sanat eseri taşımacılığı diğer alanlar kadar yaygın olmasa da tercih edilmekte olan bir alandır. Sıklıkla kurumlar tarafından tercih edilmektedir. Yine de kişisel olarak depolarda ya da evlerde bulunan sanat eserlerinin de nakliyesi yine taşımacılık firmaları tarafından gerçekleştirilmektedir. Sanat eseri taşımacılığı nakliye sektöründe diğer bölümlere daha fazla detay, prosedür ve dikkat içeren bir bölümdür. Sanat eserlerinin taşınması kuralları olan ve bir takım resmî evrakları da içeren alandır. Bu nedenle mutlaka kişi ya da kurum olsun, sanat eseri taşımacılığı konusunda bir firma ararken bakanlık tarafından onanmış firmaları tercih etmelidirler.

Kimi kuruluşlar sanat eserlerinin sık sık farklı merkezlere, kurumlara iletilmesi yönünde hizmet almaktadır. Eğer sanat eserleri belirli dönemlerde açığa çıkıyor ise, farklı müze ve kuruluşlarda sergileniyor ise o zaman nakliye firmaları ile de sık çalışmaları gerekiyordur. Bu bağlamda da bu tarz bir nakliyenin takibi, detaylandırılması, planlanması da titizlikle yürütülmelidir.

Sanat eseri taşımacılığı kimi zaman bir sanatçının eserinin nakliyesini istemesi ile de gerçekleşebilmektedir. Belki ilk kez bir firma ile iletişime geçilecek belki de nakliye firması değiştirilecek olabilir. Mutlaka eserinin doğru koşullarda nakliye edilmesini isteyecektir. Hangi aşama olursa olsun, kişi ve kurumların kendi istek ve ihtiyaçlarına ve de eserlerine uygun bir firma ile çalışmaları şarttır.

Sanat Eseri Taşıma Firması

Bir sanat eseri taşıma firması kendisine gelen müşteriler ile ön görüşme ve peşine gerekli koşullarda yeni görüşmeler de gerçekleştirebilir. Eserler hakkında gerekli bilgiler alınmadan önce firmanın detaylı bir şekilde güven verebilmesi adına, müşteri ile doğru iletişimi kurması gerekmektedir. Burada profesyonel danışmanlık da devreye girmektedir. Hem kurum hakkında bilgiler, çalışan kurumlar, deneyimler vb. notlar aktarılmalıdır hem de eserlere ne yönde yaklaşıldığı detaylandırılmalıdır. Daha sonra firma müşterisinden eser ya da eserler hakkında bilgiler almalıdır. Eser nereden nereye taşınacak, kaç adet parça bulunmaktadır, değerleri, tarihî sayıları nedir, peş peşe git gel yapılacak mı yoksa bir depoya veya konuta mı taşınacak, öğrenilmesi gerekmektedir. Gerekli durumlarda evlere ya da merkezlere gönderilen ekspertiz uzmanları müşterilerden daha net bilgiler alınmasını sağlamaktadır. Eşyaların değerli çıkarılmakta, böylelikle garanti kapsamında sunulacak olan sigorta poliçeleri de hazırlanabilmektedir. Sanat eseri taşıma konusunda müşterilerin asla unutmaması ve üzerinde durması gereken bir konudur güvenlik ve garanti. Bu nedenle mutlaka sigorta poliçeleri detaylı hazırlanmalı ve incelenmelidir.

Sigorta poliçeleri genel olarak 3 farklı şekilde planlanmaktadır. Nakliyenin araca yüklenmesi esnasında firma çalışanları tarafından meydana gelebilecek hasarlar için, nakliyenin trafikte seyir hâlinde iken nakliye aracından kaynaklanan hasarlar için, nakliyenin trafikte seyir hâlinde iken trafikten kaynaklanan hasarlar içindir. Bu poliçeler arasından müşteri kendisi için uygun olanı seçmektedir. Bu şekilde nakliyenin özellikle de sanat eseri gibi parçaların garantisi sağlanmış olmaktadır.

Firma tarafından eserlerin özellikleri incelenmelidir. Eserlerden daha ince yapıda ve hassas olanlar, örneğin resimler, tablolar gibi yapıtlar kolay zarar görebilir. Bu açıdan doğru paketleme, gereken materyallerin kullanılması, araca doğru şekilde yüklenmesi şarttır. Ayrıca aracın içyapısı da yine sanat eserine zarar vermeyecek bir hâlde olmalıdır. Arabanın ışık ve sıcaklık geçirgenliği, içerideki nem rutubet kaliteli hava gibi değerler, arabanın iç materyalinin doğru döşenmiş olması, seyir hâlinde iken bile eserleri koruyabilmek adına önemlidir. Bu nedenle sanat eseri taşıma firması bu konuda tecrübeli ve profesyoneldir. Eserlere nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmektedir. Sanat eseriniz için uygun fiyatta bir firma arayışında olmak doğaldır ancak daha önemlisi eserinize hak ettiği değeri veren, kaliteli hizmeti sunan bir firma arayışında olmak atılacak en doğru adımdır.

You may also like

Leave a Comment