Antika Eşya Taşıma

by admin
0 comment

Antika Eşya Taşıma

Antika eşya taşıma, nakliyat hizmetleri arasında en çok tecrübe ve dikkat gerektiren hizmetlerden birisi olarak bilinmektedir. Nakliye sektörünün güzel yanlarından bir tanesi farklı alanları içermesidir. Herkesin istek ve ihtiyaçlarına göre kurulan sistemde antika eşya taşıma alanı da oldukça tercih edilmektedir. Nakliye esnasında her eşya birbirinden değerlidir. Dolayısı ile müşteriler nakliye firmasının güvenilir, işinde profesyonel olmasını beklemektedir. Neticede her sektörde olduğu gibi nakliyenin belirli prosedürleri, kendi sistemi ve kuralları bulunmaktadır. Bu kurallara uyulduğu sürece hiçbir müşteri mağdur olmamaktadır. Nakliye firması hangi tür taşıma işlemini gerçekleştiriyor olursa olsun mutlaka öncelik müşteri memnuniyeti olmalıdır. Memnuniyet hem yapılan işin başarılı olduğunu gösterir hem de ileride tekrar çalışmanın, referans gösterilmenin ilk adımlarını atar. Bu nedenle mutlaka her eşyaya özen gösterilmesi gerekmektedir.

Antika eşya taşıma her nakliye firması tarafından gerçekleştirilebilen bir hizmet değildir. Çünkü antika taşımak daha fazla özen ister. Eşyanın değeri ve hassasiyeti nedeni ile profesyonellik ister. Antika nakliyesi konusunda kişisel ya da kurumsal olarak yardım istenmektedir. Kişiler evlerindeki antikaların taşınması, satın aldıkları değerli eşyaların evlerine ulaştırılması gibi konularda özenle yaklaşacak firma arayışına girmektedir. Antika satışı ile ilgilenen firmalar da işinde uzman, profesyonel nakliye firmaları ile çalışmak istemektedirler. Hangi amaçla olursa olsun antika eşyanın nakliyesi oldukça hassas olmalı, titizlikle yaklaşılmalıdır. Bu sebep ile işinde uzman bir firma ile çalışmak en doğru adım olacaktır.

Antika Eşya Nakliyesi

Günümüzde dünyanın her noktasında nakliye sektörü hızla hizmet sunmaktadır. İnsanlar sadece taşınma maksadı ile değil birbirinden farklı nedenler ile de nakliye firmalarından yararlanabilmektedir. Eşya depolama, parça eşya taşıma, değerli eşyaların sistemli ve güvenilir bir şekilde nakledilmesi de tercih edilen hizmetlerdendir. Özellikle antika eşya nakliyesi günümüzde sıklıkla yardımı alınan konulardandır. İnsanların kendi evlerinde yer alan antika eşyaları başka bir noktaya naklettirmesi elbette oldukça özen istemektedir. Antika eşyalara diğer eşyalardan daha özenle yaklaşılması doğru bir adımdır. Antikaların çoğu oldukça uzun dönemlerin eserleridir. Yıpranma payları eklendiği zaman farklı bir adrese taşınması istendiğinde doğal olarak daha titizlikle yaklaşılması gerçekçi bir eylemdir. Bu da nakliyeyi gerçekleştirecek olan firmanın bu işte profesyonel olmasını gerektirmektedir.

Antika eşyalar geçmiş zaman ile günümüz arasında bağlantı kuran nadir parçalardandır. Evlerimizde yer alabilen, açık arttırmalarda satılan, bağış yapılan, hediye edilebilen son derece ender, değerli parçalardır. Geçmiş kokan bu parçaların zaman içerisinde doğru şekilde bakılması, korunması gerekmektedir. Yüzlerce yıldır itina ile korunan parçaların nakliye esnasında zarar görmesi gerçekten de maddi manevî bir yıkıma neden olacaktır. Antika eşya nakliyesi bu nedenle diğer nakliyelere göre daha zor ve itina istemektedir. Nakliyenin hiçbir alanı kolay değildir. Sorumlu davranılması gereken alanlardır hepsi. Fakat yılları deviren, üzerinde çokça anı biriktiren değerli eşyaların nakliyesi de elbette fazlası ile dikkat isteyecektir.

Antika Eşya Taşıma Firması

Nakliye firmaları sektörde her türlü istek ve ihtiyaç doğrultusunda hizmet vermektedir. Firmaların arasında kurumsal olanlar ve olmayanlar şeklinde bir ayrım yapmak mümkündür. Müşterilere her daim bir nakliye firması seçerken kurumsal olmasına dikkat etmeleri gerektiği söylenmektedir. Her müşteri aileden birisidir. Taşınırken hissettikleri duygular, taşınma nedenleri, eşyalarındaki anılar onlar kadar nakliye firması için de önem taşımaktadır. Bu nedenle işine, müşterisine önem veren nakliye firmaları kurumsallaşmaktadır. Antika eşya taşıma firması ararken de mutlaka firmanın kurumsallığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Antika eşyaların taşınması bilinçsiz yapılacak bir nakliye türü değildir. Eşyaların paketlenmesinden değerlerinin biçilmesi, listelenmesi, nakliye aracına doğru şekilde yerleştirilmesi önemlidir. Burada doğru nakliye aracının tercih edilmesi de elbette dikkat edilecek noktalardan bir tanesidir. Araçların içyapı ve dizaynları nakliyeyi koruyacak şekilde olmalıdır. Antikalar özellikle hassas yapılardır. Bu nedenle de herhangi bir hava sıcaklığı geçirmeyecek şekilde, eşyanın cinsine göre sıcaklığı belirlenebilen, nemli ya da rutubetli bir ortamı barındırmayan araçlar olmalıdır. Şoförün nakliye taşımada usta olması önemlidir. Yine firmanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen K-3 Yetki Belgesi’ne sahip olması gerekmektedir. Tüm bu detaylar antikaların hak ettiği şekilde yeni noktasına kusursuz bir şekilde ulaştırılmasını sağlamaktadır.

Antika Eşya Taşıyan Nakliye Firması

Antika eşya taşıyan nakliye firması işinde uzman olan firmadır. Taşıyacağı eşyanın antika olup olmadığını mutlaka kontrol edecektir. Gerçekten antika olan, bu değeri taşıyan eşyanın nakliyesi de ona göre detaylandırılacaktır. Antika eşyaların sadece kişisel olarak değil sergi salonlarının, müzelerin, müzayede salonlarının taşıma ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle resmî belgeler gözden geçirilecektir. Bu eşyaların nakliyesi için firmalara başvuran kişi ya da kurumların firma ile görüşürken bu belgeleri de göstermeleri gerekmektedir.

Antika eşya taşıyan firmalar, antika taşıma konusunda eğitimli olan, profesyonel olan ekiplerle çalışır. Bu eşyalar doğru şekilde ambalajlanması, nakliye aracına yerleştirilmesi titizlik isteyen parçalardır. Eşyaların hiçbir şekilde hasar almaması adına detaycı bir bakış açısı ile çalışmaktadırlar. Ambalajları doğru şekilde seçilmektedir. Çizik, lekelenme gibi durumlar ile karşılaşmamak adına yine profesyonel bir şekilde davranmaktadırlar. Antikalar küçük ya da büyük boyutlarda olabilir. Ölçülerine uygun örtülerle, kâğıtlarla sarılmalıdır. Köpüklü kutulara yerleştirilmelidir. Antikaya her aşamada çok titiz yaklaşılmalıdır.

Antika nakliyesinde antika sahibi mutlaka poliçeler ile ilgili nakliye firmasıyla görüşmelidir. Müşteri nakliye öncesi eşyasını bir kere daha gözden geçirmelidir. Antikalar hassastır. Yıllardır dayanmasının nedeni doğru şartlar altında korunuyor olmasıdır. Bu nedenle nakliye öncesi ve sırasında gereken özen aynı şekilde devam ettirilmelidir. Nakliyenin fiyatlandırılması da elbette diğer önemli konulardan bir tanesidir. Bu aşama da diğer nakliyeler gibi değerlendirilmektedir. Araç büyüklüğü, mesafe, çalışan eleman sayısı, nakliyenin ağırlığı, asansörlü araçların kullanılma durumları gibi farklı etkenler bulunmaktadır. Bu da nakliyenin planlaması yapılırken belirlenmektedir.

You may also like

Leave a Comment