Kurumsal Evden Eve Nakliyatın Önemi

by admin
0 comment

Kurumsal Evden Eve Nakliyatın Önemi

Kurumsal evden eve nakliyatın önemi, her şey yolunda giderken değil aksi ve olağandışı bir durum oluştuğunda ortaya çıkan bir durumdur. Nakliye bilindiği gibi tüm dünyada oldukça gelişmiş bir sektördür. Kendi içerisindeki yelpazesi oldukça geniştir. Müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına göre birbirinden farklı hizmet sunabilmektedir. İnsanlar bugün tüm dünyada çok farklı nedenlerle taşınabilmektedir. Çok değerli eşyalarının nakliye firmaları tarafından nakledilmesini istemektedir, eşya depolama hizmetlerinden faydalanabilmektedir. İster bir artı bir evlerde otursunlar, ister oldukça küçük ofisleri olsun veya çok büyük villalarda otursunlar, çok detaylı karmaşık kurumsal yerlerde çalışsınlar yine de mutlaka bir noktadan başka bir noktaya taşınırken, eşya ulaştırırken nakliye firmasına işleri düşecektir. Tabii ki her müşterinin istek ve ihtiyaç noktaları farklı olabilir. Her nakliye firmasının vermiş olduğu hizmet, hizmet sayısı ve türü farklı olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kurumsallıktır. Neden kurumsal evden eve nakliyatın önemi bu denli mühimdir? Çünkü kurumsal olan bir evden eve nakliyat firması bir müşterinin, kişisel veya kurumsal olabilir aklına gelebilecek olan tüm istek ve ihtiyaçlar haricinde, aklına gelmeyen, kişinin düşünemediği tüm noktaları, detayları önceden düşünebilen, tüm sorunları önden görebilen kusursuz bir nakliyat sürecini gerçekleştiren firmalardır.

Kurumsal Evden Eve Taşımanın Önemi

Kurumsallık işini ciddiye alan, yaptığı işe verilen emeğe ve en önemlisi de müşteriye duyulan saygının bir kanıtıdır. Kurumsal olan firmalarla bir iş yapıldığında, kişinin yolda kalmasının, mağdur olmasının görülmesi mümkün değildir. Bunun nedeni kurumsallık, bir firmada yapılacak olan her işin detaylandırılması demektir. Her işin belirli bir plan ile yürütülüyor olması demektir. Buradaki plandan kasıt sadece basit bir sistem oluşturulması değildir. Buradaki plandan kasıt işin, hizmetin durumuna göre, yükümlülüklerine göre, çalışılan kuruma göre belirli prosedürlere uyulması demektir. Belirli izinlerin alınmış olması demektir. Örneğin, bir ev nakledilirken gerekli işlemler uygulanır, parça eşyalar nakledilirken gerekli işlemler uygulanır. Bir antika, değerli bir piyano, bir tarihi eser, bir sanat eseri nakledilirken burada da gerekli işlemler uygulanır ve uyulması gereken kurallar bulunmaktadır. Bu nedenle bir nakliyenin planı bir bütündür, ilk adımdan son adıma kadar titizlik uygulanmaktadır. Belirli bir sistem yürütülmektedir. Bu nedenle kurumsal evden eve taşımanın önemi büyüktür.

Bir ev taşımaya karar verildiği zaman ev sahibi öncelikle kendi içerisinde bir plan yapabilir. Eşyaların listelenmesi, eşyaları arasında çok değerli olabilen hassas olabilen, kendisi için özel bir anısı olan var mı bunları not alabilir. Taşınacağı evi belirleyebilir, evlerin oda sayısını, ne zaman taşınılması gerektiğini belirleyebilir. Bunlara ev sahibi tarafından atılacak olan adımlardır. Fakat iş bir nakliye firması ile çalışmaya geldiğinde elbette akıllarında endişeler olacaktır. Hangi soruları sormaları gerektiğini düşünebilirler, firmadan beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda karar vermeye çalışıyor olabilirler. Yapılacak iş ilk önce kurumsal bir firma seçmektir. Peki, kurumsal firmalara nasıl ulaşılabilir?

Bir nakliye firmasını referans aracılığı ile tercih etmek mümkündür. Daha önceden bir nakliye firması ile çalışmış olan bir tanıdığımızdan bu konuda fikir isteyebiliriz. Kendileri eğer bir firmaya gerçekten güvenmişlerse, bu firma ile birden fazla kez çalışmışlar ise, herhangi bir aksilik sorun yaşamamışlar ise o zaman bu firmayı bizim de denememiz mümkündür. Tabii ki görüşmeler neticesinde bizim istek ve ihtiyaçlarımıza uyan bir firma ise bu firmayla biz de çalışabiliriz. Ancak, böyle bir imkânımız yok ise genellikle internet üzerinden firma araştırmaya girilmektedir. Bu durumda firmaların web sitelerinden gerekli bilgileri almak mümkündür.

Firmaların hizmetleri, kaç yıldır bu sektörde çalıştıkları, şimdiye kadar sunmuş oldukları işler, nakliye araç filoları hakkında bilgileri ve araçların fotoğrafları, çalışmış oldukları farklı şirketler ve onların yorumları, çalışmış oldukları ev sahiplerinin ofis sahiplerinin firma hakkındaki yorumları web sitelerinde yer almaktadır. Bunları detaylı bir şekilde incelemek, sitede yer alan mail adresinden, telefon numaralarından firma ile bir ön görüşme yapmak mümkündür. Buradan olumlu bir yanıt alındığında firma ile yüz yüze görüşmeye mutlaka gidilmelidir. Hiçbir işlem internet üzerinden mümkünse gerçekleştirilmemelidir. Firma ile görüşülmeye gidildiği zaman öncelikle firmanın K-3 yetki belgesinin olup olmadığı sorulmalıdır. Peki, bu belge ne işe yaramaktadır, önemi nedir?

Kurumsal Evden Eve Nakliyenin Önemi

Kurumsal nakliye firmaları her aşamada müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır. Bu nedenle de firma olarak uyulması gereken tüm prosedürlere uyulmaktadır. Kurumsal evden eve nakliyenin önemi, bir firmanın profesyonel olarak attığı her adımla hayata geçmektedir. Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen K-3 Yetki Belgesi, nakliye firmalarının kurumsallaşması yönünde attıkları en önemli adımdır. Bu belge ile birlikte bir nakliye firması, ev ve ofis eşya taşımacılığını ticari olarak gerçekleştirebilmektedir. Dolayısı ile kullanılan tüm nakliye araçları yasal bir şekilde trafiğe çıkmaktadır. Şoförler profesyoneldir. Nakliyenin hassaslığı konusunda tecrübelidir.

Firmaların kurumsallığı bu belge ile birlikte her adımın önceden düşünülmesidir. Verilen ücretsiz ekspertiz hizmeti ile birlikte evin incelemesi yapılmaktadır. Evdeki oda sayısı belirlenmekte, eşyaların listesi çıkarılmaktadır. Kimi zaman müşteriler evlerdeki oda sayısında net bilgi verememektedir. Bu bilgi önemlidir çünkü firma bu sayıya göre eleman gönderecektir. Aynı zamanda eşya sayısı önemlidir çünkü yine firma eşyalara göre bir nakliye aracı gönderecektir. Eşyaların listelenmesi ve değerleri de mühimdir. Buna göre devreye garanti girecektir. Hazırlanan sigorta poliçeleri hiçbir müşterinin mağdur olmaması içindir. Bunu yalnızca kurumsal firmalar hazırlamaktadır.

Ekspertiz aynı zamanda evin konumu ile de ilgilenmektedir. Nakliye aracının eve yaklaşabilmesi, asansörlü araca ihtiyaç olup olmaması, evin etrafında çok sayıda ağaç, kablo tel vb. var mı nakliye öncesi netlik kazanmaktadır. Fiyatlandırma konusunda da yine kurumsal firmalar geçek tablolarla çalışmaktadır. Eşya sayısı, gidilecek mesafe, aracın büyüklüğü gibi kriterler ücreti belirlemektedir. Hem en gerçekçi ve uygun fiyatlar hem de kaliteli bir hizmet, kusursuz ve vaktinde bir nakliye isteniyorsa mutlaka kurumsal bir firma ile iletişime geçilmelidir.

You may also like

Leave a Comment