Fabrika taşıma

by admin
0 comment

Fabrika Taşıma

Tüm dünya üzerinde ve ülkemizde de taşıma sektörü oldukça gelişmiş bir sektörüdür. Her sektörde olduğu gibi taşımacılığın da kendi alanları, kendi zorlukları ve beraberinde gelen disiplini vardır. Nakliye zor bir iştir. Ancak kurallarına uyulduğu takdirde, prosedürü izlendiği, kurumsallığa geçildiği takdirde firma açısından da, müşteri açısından da zorluk olmaz. Müşteri memnuniyeti her zaman önceliktir. Kimi zaman ev kimi zaman ofis taşımacılığı gerçekleşir. Nakliye firmalarının kendi depolama hizmetleri de bulunmaktadır. Ne var ki, her sektörde olduğu şekilde taşımacılıkta da ağır alanlar bulunmaktadır. Nakliyede bu alan fabrika taşıma kısmıdır. Bu kısım, diğer nakliye türlerine göre daha profesyonellik istemektedir. Farklı bir anlayışla, çalışma sistemi ile müşteriye fayda sağlanabilmektedir. Fabrika taşıma zor bir bölümdür, fakat dediğimiz gibi firmanın tüm kuralları yerine getirmesi ile müşteriyi memnun bırakacak şekilde ilerleme kaydedilebilir. Hiçbir alanda nakliye işlemi stres yaratan, zorlayan, endişe verici bir duruma dönüşmek zorunda değildir. Fabrika taşımada da aynı özen, titizlik gösterilmektedir. Daha büyük bir, daha geniş bir ofisin taşındığı düşünülür ise, araçların büyüklüğü, çalışan personel sayısının fazlalığı ve eğitim aldığı alanlar da ona göre değişecektir. Türkiye’nin ya da dünyanın hangi noktasında olursanız olsun, bir fabrika taşıma işinde yardıma ihtiyacınız var ise, bu işi mutlaka kurumsal bir firmaya teslim etmek akıllıca olacaktır. Kurumsal ve fabrika taşımada tecrübeleri olan, bu işin disiplininin, gerekliliklerinin farkında olan nakliye firmaları fabrika dâhil hiçbir parçaya zarar vermeden, tam vaktinde nakliye işlemini gerçekleştirecektir. Fabrikanın büyüklüğüne, taşınacak olan makinelerin sayısına göre mutlaka fabrika sahibi taşınma işleminden bir hafta on gün kadar önce nakliye firması ile görüşmelidir. Böylelikle zaman konusunda, yeni fabrikanın faaliyete geçmesi açısından bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Fabrika Nakliyesi

Fabrika nakliyesi oldukça zorlu bir iş dalıdır. Elbette her meslek ve sektörde olduğu gibi fabrika nakliyesi de kendi içinde zorlukları barındırmaktadır. Fakat buradaki en önemli nokta fabrika sahibinin nakliye için başvurduğu firmanın kurumsal olmasıdır. Nakliyede her zaman önceliğin kurumsal firmalara verilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni kurumsal bir firma her anlamda profesyonel çalışmaktadır, kurumsal bir firma devletten gerekli bütün izin belgelerini almıştır. Yani artık resmî bir kuruluştur. Dolayısı ile ister tek odalı bir evin taşınması ister küçük bir ofisin nakliyesi ister eşyaların veya bir arşivin depolanması fark etmeksizin, bir fabrikanın nakliyesini dahi kolaylıkla halledebilecektir.

Fabrika nakliyesi bir evin, küçük bir ofisin nakliyesi ile bir tutulamaz. Bunun için daha profesyonel, kurumsallığı benimsemiş, yaptığı işe ve karşısındaki müşteriye saygı duyan, nakliyesini yapacağı her türlü eşya cihaz araç ve makine için gerekli taşıma organlarını barındıran, gereken tüm nakliye araç filosunu barındıran nakliye firmaları kurumsaldır ve mutlaka onlarla çalışılması gerekmektedir.

Fabrika nakliyesi büyük fabrikalar olabilir küçük tarz fabrika işletmeleri veya atölyeler olabilir firma sahibi için zorlayıcı bir süreç gibi görünebilir. İşlerin aksamaması adına fabrikadaki, atölyedeki makinaların cihazların hiçbirinin zarar görmemesi adına, kaliteli kendi istek ve ihtiyaçlarına uyan bir nakliye firması ile görüşmek isteyebilir. Bu atılması gereken ilk ve en doğru adımdır. Hiçbir kurumsal firma zamandan, enerjiden kayıp vermek istemez ama aynı zamanda eşyalarından da kayıp vermek istemez. Fabrika nakliyesinde boşaltılacak olan fabrikada demonte gibi işler yine nakliye firması tarafından sağlandığında zamandan tasarruf edilmiş olunur. İş konusunda profesyonel ekipler fabrikaya, fabrika zeminine ve aynı zamanda cihazlara da zarar vermeden ürünlerin uygun şekilde demontesini sağlar. Kaliteli malzemelerle ambalajlanmasını gerçekleştirir ve doğru araçlarla doğru nakliye kamyonlarına veya tırlarına yerleştirilmesini sağlar. Bu şekilde belirlenen süreç içerisinde fabrikanın diğer bir fabrikaya ya da alana erişimi gerçekleştirilecektir. Her işte olduğu gibi insan kazası ya da trafikte olabilecek kazalar meydana gelebilir. Ancak böyle durumlar için özellikle kurumsal nakliye şirketlerini tercih etmek, makinelerin sigortalanması durumu hafifletecektir.

Fabrika Taşımacılığı

Fabrika taşımacılığı özellikle firma sahipleri için zorlu bir süreç olarak görülmektedir. Bu nedenle kendileri için en uygun nakliye firmasını seçerken de zorlanabilmektedirler. Bunun nedeni fabrikanın taşınma sürecinin uzun olmamasını istemektedirler. Mümkün olan en uygun fiyatlandırma ile gerçekleşmesini istemektedirler. Dolayısı ile böyle panik anlarında ne yazık ki dolandırıcı pek çok nakliye firmasını yanlışlıkla tercih edebilmektedirler.

Fabrika taşımacılığı kısmında mutlaka fabrika sahiplerinin öncelikle kendi planlarını oluşturmaları gerekmektedir. Kendi fabrikalarının ölçümleri ile yeni taşınılacak olan fabrikanın ölçümlerinin birbirlerine olan uyumları, cihazların, makinelerinin sayımları, çalışılabilir durumları ve buna benzer özellikleri gibi tüm listeler hazırlanmalıdır. Kendilerinin istek ve ihtiyaçları belirlendiği zaman tercih edecekleri nakliye firması da daha rahat bir şekilde belirlenecektir. Fabrika taşımacılığı evet zor bir iş, zor bir süreç olabilir. Ancak bu iş konusunda profesyonel olan, sektörde tecrübeleri ile öne çıkmış olan bir nakliye şirketi mutlaka en doğru, en kusursuz sürecin geliştirilmesini sağlayacaktır. Fabrika taşımacılığı profesyonellik ister, disiplin ister, geniş bir nakliye aracı filosu ister. Nakliye araçlarında çeşitlilik ister, vinç gibi asansör gibi bir takım yardımcı organların barındırılmasını ister. Park alanları ister. Dolayısı ile tüm bu hizmetleri barındıran, bakanlık tarafından gerekli izin belgelerini almış olan, demonte monte gibi hizmetler sunan ve aynı zamanda da mutlaka sigorta poliçelerini hazırlayacak olan bir kurumsal nakliye firması ile iletişime geçilmesi şarttır. Bunun neticesinde de hiçbir şekilde ne taşınılan ne de boşaltılan fabrika, ne de hiçbir cihaz, makine, araç asla zarar görmeyecektir. Hiçbir kayıp yaşanmayacaktır. Oluşabilecek en ufak sıkıntıda da mutlaka fabrika sahibinin zararı karşılanacaktır ve planlanan süreç içerisinde fabrikanın eşyaların büyüklüğüne göre bir ya da iki gün içerisinde de nakliye kusursuz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

You may also like

Leave a Comment